Begeleiders


Bart Schalkx (1953) In 1995 bezocht ik Assisi voor de eerste keer als toerist. In 2004, naar aanleiding van een crisis in mijn werk, ging ik alleen naar Assisi voor een individuele retraite geïnspireerd door Franciscus. In 2005 ging ik ‘op herhaling’. Zo werd Franciscus een belangrijke leermeester voor mij. De verbinding werd al maar sterker. De vraag werd mij gesteld om in Assisi groepen te begeleiden en sindsdien ben ik, nu al weer voor het 11e jaar, vaste begeleider van deze herbronningsweken. Mijn deskundigheid en ervaring maken dat ik nu op uitnodiging van een uitgever werk aan een boek, een innerlijke reisgids ‘bezinnen | herbronnen in Assisi met Franciscus als gids en inspirator’. Naast deze weken geef ik o.a. lezingen en workshops geïnspireerd op het leven en werk van Franciscus.

Naast de Assisi reizen verzorg ik vanuit mijn eigen onderneming ‘De Oorsprong ’ talent ontwikkelingsprogramma’s en ontwikkeltrajecten voor individu, team en organisatie.  Kijk voor een uitgebreidere beschrijving bij ‘over ons’.


Rudi Timmermans (1965) Tijdens een 5-weekse Franciscaanse pelgrimsreis – in de voetsporen van Franciscus – van Firenze via Assisi naar Roma, werd ik geraakt door deze figuur en zijn betekenis voor ons leven en werk vandaag.

Ik ben coach en procesbegeleider. Gedurende 20 jaar werkte ik als Human Resources-verantwoordelijke in een multinational. In 2007 maakte ik de overstap naar mijn eigen consultancy-bedrijf, Human Serendipity. Ik begeleidde veranderingsprocessen, gaf training coachte en ondersteunde mensen in loopbaankeuzes. Tevens ben ik gastdocent aan de Hoge School Odisee in Brussel. Kijk voor een uitgebreidere beschrijving bij ‘over ons‘.