Laat jij je leiden door het Hoogste in jezelf?

Klik voor uitgebreide informatie over dit 8-daags programma op de onderstaande afbeeldingen

Eerst proeven aan wie, wat en hoe? Klik dan op:

Ervaringen van deelnemers aan het Assisi programma

‘Bart combineert zijn liefde voor het goede leven en de noodzaak van innerlijke reflectie op een prachtige manier. Eeuwenoude en toch actuele levensvragen krijgen de ruimte in de schitterende setting van Assisi.
“Voor levensvragen krijg je een heel leven.” Dankjewel Bart!’

Petra LensGlobal Head of HR at Oikocredit International

‘Perfect time, perfect place… voor mij was de Reis naar Assisi life changing. In enkele dagen prachtige, waardevolle inzichten die ik mijn leven lang mee zal dragen en waar ik uit kan blijven putten! Als je er klaar voor bent, een absolute aanrader!
Bart is in staat een beschermde omgeving te bieden voor jou en de medereizigers. Zijn manier van vertellen en zijn geweldige kennis over het leven van Franciscus van Assisi sporen je aan de zoektocht naar jouw Werk, jouw Drijfveren met eerbied, kwetsbaarheid en in rust te onderzoeken.
Een ervaring die ik koester en ieder toewens!’

Marloes HorsthuisDirector IT Control at Ahold Delhaize

‘Bart is de beste gids die je je kunt voorstellen voor een reis naar Assisi gekoppeld aan een reis in jezelf. Hij laat zien, onderwijst, bevraagt, daagt uit en zorgt voor een bedding waarin iedereen kan gedijen. Van harte aanbevolen!’

Twan van de KerkhofFounder, European Leadership Platform/dagvoorzitterEuropean Leadership Platform

‘De reis naar Assisi was een fantastische ervaring. Bart heeft op een inspirerende, integere en professionele wijze onze groep begeleid. Bart heeft veel kennis van het leven van Franciscus en weet dat goed te verbinden aan de wens van de deelnemers om als persoon te groeien; om je hoogste zelf te leven. Dat bracht mooie inzichten naar boven. Een diepere laag van mijzelf werd geraakt. En dat alles geïnspireerd op het leven van Franciscus van Assisi. Bart kan goed schakelen tussen de groep en het individu. Hij heeft prachtige oefeningen die veel ruimte geven voor datgene wat voor jou op dat moment belangrijk is. Tegelijkertijd ontstaat er een diep gevoel van verbondenheid in de ervaringen die je met elkaar deelt. Een inspirerende en prachtige reis voor iedereen die zijn/haar hoogste zelf wil ontwikkelen!’

Frederieke DammeDirecteur I Changemanager I Organisatie-ontwikkelaar I Bestuurder I Toezichthouder

‘En dan ben je weer thuis uit Assisi en denk je na over hoe je kunt overbrengen hoe bijzonder, indrukwekkend en waardevol deze reis was. Complimenten voor Bart Schalkx voor de invulling van het programma en de vertaalslag die hij heeft gemaakt van het leven van Franciscus naar ons leven in het hier en nu. Het heeft mij niet alleen geïnspireerd maar ook veranderd. Het is alsof ik in deze dagen een completer mens ben geworden’.

Rianne KuikInspireren, motiveren en begeleiden van individuen, teams en organisaties | durfteverbinden.nl

‘Ik kan de prachtige retraites van Bart en Anne van harte aanbevelen. Ik ben zelf inmiddels 3x mee geweest. In 2008, 2015 en 2017. Op deze tijdstippen stond ik iedere keer op een kruispunt van mijn leven en was ik op zoek naar richting. Die heb ik alle 3 de keren mogen ervaren. De thema’s die Bart en Anne gedurende de 8 dagen kiezen uit het leven van de heilige Franciscus zorgden voor een diepe reflectie over waar ik stond in mijn leven en wat mijn heilige opdracht is. De verkregen inzichten voelden als helend en herboren kwam ik terug uit Assisi. Er is daar iets in gang gezet wat nog steeds doorwerkt’.

Pedro TetterooExecutive Coach Life Science BusinessPedro Tetteroo op LinkedIn

‘Jezelf leiden en laten leiden. Stilte en reflectie toelaten. Stem geven aan mijn binnenwereld en luisteren naar anderen. Balans opmaken en klaar zijn voor wat komt. Assisi gaf me de focus en helderheid die ik nodig had in een periode van transitie, na een aantal jaren van drukke, intensieve en complexe verantwoordelijkheid. Het gaf me de mogelijkheid de start van wat ik kan betekenen voor anderen en voor mezelf met de groep te delen en te ervaren en mijn eigen mogelijkheden te accepteren’.

Aurelie PetersFounder Top YearAurelie Peters op LinkedIn

‘Assisi, augustus 2017, een bezinningsweek met Franciscus als inspiratie. Ik trok er naar toe met verwachtingen die eerder flou waren, ben immers geen ‘gelovige’.
Eerlijk gezegd werd het een onverhoopt stevige, warme én soms confronterende belevenis die ik wellicht voor de rest van mijn leven zal meedragen en koesteren. Ik begin er nog niet aan de week te beschrijven, dat is onbegonnen werk en voor iedereen anders. Indien je meer wilt weten mag je me gerust bellen of contacteren. Het heeft écht iets met mij gedààn.
Dat was nooit zo goed geweest wanneer het niet zo schitterend, attent, doorvoeld en gericht was begeleid.
Heel erg grote dank en bewondering voor Bart, merci voor je hulp en ondersteuning fratello!’

Guy BruyninckxDirecteur cliëntenzorg at Het GielsBos Gierle (B)

‘Een week herbronnen in Assisi, wie wil dat nou niet? Voor eenieder die het zichzelf gunt om weer eens écht stil te staan en die het aandurft om zichzelf onder de loep te nemen, is deze (innerlijke) reis uitermate geschikt. De combinatie van mediteren, lichaamswerk, wandelen en zelfonderzoek doen (samen met fijne en inspirerende reisgenoten), maakte de week voor mij geslaagd. Dat ik geheel ontspannen en tevreden huiswaarts keerde, is de verdienste van Bart en zijn vrouw Anne. Een aanrader dus!’

Katja ThevissenDocent Nederlands, mentor havo-5, werkplekbegeleider Nijmeegse Scholengemeenschap Groenewoud

‘Vertraging, verstilling, verdieping, verbinding en verwondering. Het was er allemaal in deze “herbronningsreis”. Tijd nemen, in een prachtig en inspirerend kader, om contact te maken met “het Hoogste in mezelf”, raakte me. Mijn innerlijk kompas werd weer eens op scherp gezet , wat echt belangrijk voor me is, kreeg weer de volle ruimte. Dit neem ik mee in mijn leven en werk.
Franciscus diende hierbij als een ongelooflijke spiegel en inspiratie. Bart en Anne creëerden op uitnodigende wijze de schaal, de bedding waarin we onze “ontdekkingstocht” mochten maken. De mede-deelnemers waren inspirerende tochtgenoten. Dank je wel voor dit mooie, kostbare cadeautje ….’

Rudi TimmermansZaakvoerder Human Serendipity, Partner in Evenwicht, Partner in WijkPlaats, Deeltijds docent Odisee

‘Bijna drie weken verder en Assisi blijft heerlijk doorwerken…De eerste dagen, zelfs eerste twee weken had ik het heel erg moeilijk om te “landen”. De overgang was erg groot. Gelukkig diende ik nog niet te werken en had ik tijd om te verwerken, te verinnerlijken, het gevoel van innerlijk rust nog wat te koesteren.Ik wil jullie nog eens extra bedanken om te zijn in alle eenvoud, er te zijn in alle veiligheid, te confronteren, te dragen met liefde en warmte, te faciliteren vanuit een brede theoretische en ervaringsgerichte kennis en wijsheid. Het thema licht en schaduw verbonden met Franciscus was voor mij helend. Dank je wel x’.

Kristel FranssenOwner Cor-ioli en partner in Evenwicht cvba

‘Onder begeleiding van Bart en Anne heb ik een bezinningsreis naar Assisi gemaakt. Op zeer professionele wijze weet Bart het gedachtegoed van Franciscus te vertalen naar ons dagelijks werk en leven. Zeer inspirerende voeding voor de ziel. Een absolute aanrader!’

Olaf RuttenDirecteur SharpenYourBusiness© | Samen aan de slag met duurzame business modellen. | Ondernemen en investeren.Sharpen your business