Programma & je boog ontspannen


Globaal programma

Elke dag start in principe met contemplatie en een korte meditatie. Na het ontbijt volgt een impuls met bijbehorende opdracht die beide betrekking hebben op een thema. Vervolgens gaan we (meestal te voet) op pad, regelmatig ook in stilte. De ene keer blijven we binnen de stadsmuren van Assisi. De andere dag maken we een bergwandeling of lopen we naar een van de plekken in de omgeving die van bijzondere betekenis waren voor Franciscus.

Vanuit deze inspiratie onderzoeken we ~ altijd vanuit een houding van ‘liefde voor jouw eigen persoonlijke waarheid’ ~ hoe we onszelf in ons dagelijks leven en werk verhouden tot het thema dat aan de orde is. Aan het eind van de middag is er ruimschoots gelegenheid de opgedane ervaringen van die dag met elkaar te delen. Na het programma proeven we culinair Assisi in haar uitbundige smaken.

Stap voor stap nemen we je mee op de weg die Franciscus ons heeft voorgeleefd:

  • Wat doet er wérkelijk toe in jouw leven? …………………………….……………..Franciscus weet wat hem te doen staat
  • Hoe is jouw relatie met de natuur? …………………………………………………………….Franciscus is één met de natuur
  • Laat jij je licht schijnen en ken jij je schaduw? ………………..Franciscus doorgrondt zijn lichte en zijn donkere kant
  • Door welke diepere (innerlijke) bronnen laat jij je leiden? ………………Franciscus heeft een rotsvast vertrouwen
  • Wat leert het leven jou? …………………………………………………………………………………………….Franciscus’ levensloop
  • Wat wil jij loslaten om vanuit het Hoogste in jezelf te leven? ……………….Franciscus, leermeester in ‘loslaten’

Voor wie?

Individueel

Dit bezinningsavontuur kan een ‘geschenk’ zijn wanneer je in deze hectische tijd stil wilt staan bij levensvragen die uitnodigen om je te verbinden met je essentie. Jezelf zo eens tegen het licht houden is vruchtbaar. Bijvoorbeeld wanneer je toe bent aan een nieuwe koersbepaling, een betere balans tussen binnen- en buitenwereld, voor een keerpunt in je leven of werk staat of om gewoon eens stil te staan hoe het met je is. Voor verschillende deelnemers betekende deelname aan deze bezinningsweek een keerpunt in hun (werkzaam) leven.

Incompany

In overleg ontwikkelen we voor uw (management)team of organisatie een programma op maat. Ook ons leiderschapsprogramma van drie en een halve dag ‘Leidinggeven vanuit het Hoogste in jezelf’ heeft zich in Assisi al meermaals bewezen.

Je boog ook ontspannen, toch?

Naast het inhoudelijke programma bieden het prachtige stadje en de schitterende natuur tal van mogelijkheden om op adem te komen. De voortreffelijke Italiaanse keuken en de hartelijke sfeer bieden een unieke mix om genietend van het prachtige Umbrië het zinvolle met het aangename te combineren.